Алматы қаласы Білім басқармасының
«№70 жалпы білім беретін мектеп»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(727)269-63-21
Есепші бөлімі:
+7(727)269-63-43
eOtinish.kz
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » Тамақ сапасына мониторинг жүргізу. АКТ проверки школьной столовой комиссией по мониторингу качества питания 03.04.2025
03
апрель
2025

Тамақ сапасына мониторинг жүргізу. АКТ проверки школьной столовой комиссией по мониторингу качества питания 03.04.2025

Бүгін мектебіміздің асханасында ыстық тамақ ұйымдастырылуы бойынша тексеру жүргізілді.

Комиссия құрамына мектеп директоры Бейсембаева З.Т., оқу ісі жөніндегі орынбасары Жолахаева Ш.К., медбике Бекеева А.К., әлеуметтік педагог Майлыбай А.А., сондай-ақ қамқоршылық кеңесінің мүшелері кірді.
Тексеру нәтижелері төмендегідей:
1. Ішу режимі ұйымдастырылған.
2. Түскен өнімдерді сақтау шарттары сақталған, сәйкестік сертификаттары бар.
3. Мектеп директоры бекіткен мәзір көрнекті жерде ілінген. 2025 жылғы 3 сәуірге арналған кешенді мәзір Білім басқармасы мен Білім және денсаулық сақтау министрлігі бекіткен 4 апталық мәзірге сәйкес келеді.
4. Аспаздық блогының санитарлық жағдайы қанағаттанарлық.
5. Тексеру сәтінде ас ішетін үстелдер таза, нан мен табиғи шырындар үстелдерге қойылған.
6. 8 дана қолжуғыш бар, қол кептіргіштер жұмыс істеп тұр, сұйық сабын бар.
7. Бақылау өлшеу үшін оқушылардың ас ішетін үстелінен әр тағамнан 10 порция таңдалып, өлшенді. Тағамдардың салмағы мәзірде көрсетілген мөлшерге сәйкес.
ҚОРЫТЫНДЫ:
Мәзір мен дайын өнім шығу нормасының сәйкестігі тексерілді. Бақылау өлшеу нәтижесі бойынша бұзушылықтар анықталған жоқ, органолептикалық көрсеткіштері оң.


Сегодня в столовой КГУ ОШ №70 была проведена проверка организации горячего питания.

В состав комиссии вошли: директор школы Бейсембаева З.Т., заместитель директора по учебной работе Жолахаева Ш.К., медсестра Бекеева А.К., социальный педагог Майлыбай А.А., а также члены попечительского совета.

Результаты проверки следующие:

1.Питьевой режим организован.

2.Условия хранения поступающих продуктов соблюдены, сертификаты соответствия имеются.

3. Меню, утвержденное директором школы, висит в доступном месте. Комплексное меню на 3 апреля 2025г соответствует 4-х недельному меню, утвержденному Управлением образования и Министерством образования и здравоохранения.

4.Санитарное состояние пищеблока удовлетворительное.

5.Обеденные столы, на момент проверки, чистые, хлеб и натуральные соки расположены на столах.

6.Умывальные раковины в количестве 8 штук, рукосушители в рабочем состоянии, в наличии жидкое мыло.

7.Для контрольного взвешивания было выбрано с обеденного стола учащихся 10 порций каждого блюда и произведено взвешивание. Вес блюд соответствует заявленным в меню.


ЗАКЛЮЧЕНИЕ:

Проверено соответствие меню и нормы выхода готовой продукции. Контрольное взвешивание показало, что нарушения отсутствуют, органолептические показатели положительные.